Wednesday, August 13, 2014

Selamat Hari Raya & Ghiradelli Chocolate Walnut Brownie Mix



Selamat Hari Raya  Maaf Zahir dan Batin . 
Masih belum terlambat untuk saya bermaafan dengan semua pembaca blog Live Life Enjoy . Hari raya kali ni giliran berhari raya di Penang. Tapi kemeriahan kurang terasa. Kepenatan atau terkesan dari kes MH17 dan isu Palestin. 

Apa pun sebagai seorang baker sekadar nak buat brownies memang  la sekelip mata boleh buat . Tapi bakers also need an instant fix sometimes. Kepingin dah lama nak makan brownies . Singah di Jaya Grocer dan terjumpa dengan Instan Mix Brownie Walnut. Sangat mudah semudah ABC .

Jom tengok resepi :


1 box Ghiradelli Brownie Mix 
2 eggs
1/3 cup oil 
2 tablespoon water.

Kaedah : 

Mix all wet ingredients ,tuangkan premix dalam wet ingredients dan kacau sampai rata tuangkan dalam loyang 9"x 9" bakar selama 30 minit. 

Siap !!!


Nie lah hasilnya 

P/S : Rasanya sedap menjilat jari.. Sebelum keluar ke office easily finish this half of tray .And of course my colleague manage totaste this awesome brownies too....




1 comment:

Rohani Hashim said...

Fiza,
lama nya tak update.;)