Wednesday, August 21, 2013

Sausage Roll Fiza's Style



Salam ,


Nie resepi bulan puasa yang lepas.This time nak share cara nak buat Sausage Roll Fiza's Style. Kalau dah nama Fiza's style harus la cepat dan senang . Tak kuasa saya nak mengulinya pastry tue ok jom check it out .





Bahan-bahan

2 keping puff pastry (saya guna PAMPAS Brand , KAWAN brand pun boleh x kisah la apa pun asal HALAL )
 1 bungkus koktail sosej cheese ( Jenama AYAMAS .. promosi AYAMAS plak.. bukan promosi ini jer brand yang saya percayai selepas bekerja dalam bidang proses ayam.)
1 biji telur ( di sapu pada atas pastry nanti )

Cara- Cara

1. Thaw kan pastry .. Potong pastry kepada size 2 inci  x 3 inci . Atau pun segimepat panjang. Kalau nak rasa lebih pastry potong pastry kepada yg lebih panjang.
2. Letak kan sosej diatas pastry . Gulung atau roll kan sampai hujung.
3.Sapu telur di atas pastry dan bakar dalam ove pada suhu 200 darjah Celcius selama 15 minit atau sampai garing.
4. Siap untuk dimakan.

No comments: