Thursday, July 12, 2012

My New Toy in the Kitchen

Salam Peeps....
Siang tadi saya berkesempatan round round teman rakan sepejabat beli keperluan nak buat kek lobak buat bapa tersayang. Jalan-jalan tiba2 saya terjumpa mainan baru untuk dapur saya. Weeeee... benda ini dinamakan hand rotating mixer.Harga RM12 sebijik. Kenapa saya beli sebab ianya unik dan jarang saya nak jumpa dekat Malaysia.Heee.. tue la banyak sgt tengok AFC Nigella Lawson masak. Guna macam mixer biasa cumanya kena guna sedikit tenaga nak mengayuh pedal mixer.
Sebenarnya guna whisker biasa pun ok just this thing may be boleh guna untuk buat pancake ker kuih cara ker.. or nak pukul telur campur mayo nak bagi telir gebu gebas.Namanya pun mengada kan.. Ok sapa berminay boleh cari dekat Jaya Grocer or Village Grocer terdekat ..

2 comments:

kisah hati said...

salam Fiza. wah..nampaknya fiza mcm ada talent dalam membaking ni. insyaallah, dimurahkan rezeki boleh bukak bakery di penang.

Fiza Amran said...

amin.. terima kasih atas doa nya...