Khazanah Beg Part 1

Salam readers ,

This time saya nak share tentang isi perut handbag saya. Ada orang cakap kekemasan dalam beg itu menentukan personaliti seseorang. Heeee.... saya tak kisah lah apa orang nak cakap. Kalau dah jadi on the go woman nie main sapu masuk dalam handbag jer. Sedar tak sedar dah macam-macam benda yang saya sumbat dalam nie. Ala...... i'm very sure banyak orang pun mcm saya jugak kan.....(* heee.... x nak sorang2 nak jugak ajak geng).Mula2 ringan . Lama-lama saya rasa makin berat.Since my handbag is due for cleaning. Dah jadi belacan katanya. Teringat nak share apa yang ada dalam handbag saya.



Ok ini dari luaran .. Nampak ada 2 bag sahajaJangan tertipu yer kawan-kawan. Jom tengok gambar kat bawah pulak..
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Tadaaaaaa................


Segala mak nek semua ada... 
Dari kiri :
Beg make up - penuh segala barangan make up.( Apa ada kat dalam akan di share kemudian)
Sebelah nya : Purse 
Dari atas : Fisherman Friends sangat berguna ketika tekak sakit always stand by or ketika batuk yang teruk
Bawah : Steroid cream for eczema. sentiasa kena bawak eczema menyerang tak kira masa
Cherry lips : lip gloss
Thumb Drive : Syabas.Besar senang nak cari bila dh masuk dalam handbag.
Kain perca : Potongan kain nie memang saya usung sepanjang beberapa bulan. Kerana baju saya dah siap beli kain nya just tunggu En El nak beli kain. kata first time sambut raya bersama haruslah nak sedondon kan. Atas kain : Gelang kristal ruby. Sentiasa spare bawak mana la tau ada apa function boleh buat aksesori tambahan.
Sikat rambut : Well saya suka bawak sikat real bukan yang kecik sebabnya sikat biasa do nothing  to me.Kalau setakat sikat kecik memang tak dapat nak menjinakkan rambut saya yang ganas nie. Heee..
Dari atas sebelah : Tisu , tisu basah.Tisu basah standard guna bila ada tempat yang x nampak utk mencuci tangan. Tisu biasa selalunya saya tak bawak nie saya dapat daripada derma kepada orang buta yang mcm selalu kita nampak kat gerai makan.
Bawah nya pulak semua kunci yang saya perlu carry. Kunci rumah , kunci drawer office and etc.
Duit syiling tempat sepatutnya ialah dalam purse. Memandangkan saya suka main campak jer ini lah hasilnya duit syiling yang berkeping2 di luar.
Sebelah tue keronsang kecil untuk kecemasan apa jua atau pun untuk diguna bila-bila tiba masanya.
Atas tue marker pen: sebenarnya dulu ada pen dah mana hilang saya letak kemana atau orang pinjam x pulang.Heee
Wire phone : guna untuk connect kan hp ke lappy or nak charge phone bila emergency.

So sebab tue orang suka guna bag organiser senang nak mencari barang. Abih kalau dah spesis saya yang biasa main lebur jer dlm tue. Adakah ianya berguna???

Love U




Comments

bila tgk entry ni teringat tak dapat beli handbag kat sogo semalam sebab orang ramai gilerrrrrrrrrrrr hehe :)
Fiza Amran said…
hahahhaha jgn sedey sogo always sales.. insyallah akan ada yg lebih baik lepas nie..

Popular Posts