Sunday, February 19, 2012

Somtam Kg . Baru


Readers Dearie,

Beberapa minggu yang lepas saya sempat berjalan-jalan ke Kg Baru nak tempah baju nikah and all. Menarik perhatian saya kali ini ialah Somtam dan Kerabu mangga.Buat masa sekarang saya memang tengah gilakan Somtam... Sedap ooo.... Somtam kan dibuat dari betik muda dan dicampur dengan udang kering sos ikan , gula mentah , dan limau nipis serta beberapa bahan yang lain. Makanan sihat OK yang nie. Tempat tujuan kali ini ialah Restoran Suraya, Kg Baru. Carik jer kat pintu gerbang . Masuk jalan tue terus jer dan sebelah kanan ada nampak.




Ini namanya somtam dia punya betik masih muda tapi sedap di makan

Bukan setakat menjual somtam dia juga ada jual berjenis2 kerabu lain. Dari udang , ayam  semua ada. Just name it insyallah ada.Seronok tengok arrangement barang buat kerabu dia fresh dan sangat menyelerakan.

Pandangan dari tepi. Tengok dia nya raw material fresh oooo.... macamana tak terliur


Fresh dar kedai .

2 comments:

mzhany said...

mak aihhh sedapnya. hany kt area opis ni, slalu g 1kedai ni, tp kerabu mangga je la dia ada. tp sedappp wallah;)

izyantyPersonalTaste said...

tak pernah mkn lg ...teringin gak