Thursday, December 15, 2011

Entry tersangkut2... Persediaan yang kalut

Salam Peeps.....


Lama sangat .. dan sangat lama rumah tak berkemas bersapu. Tuan rumah hidupnya huru hara kebelakangan ini. Macam2 benda nak difikir macam-macam nak dibuat . Nak survey sana nak survey sini. Fikir ongkosnya lagi... Yang pasti setiap kekalutan pasti ada hikmahnya. Hinggakan memang tak sempat menjenguk rumah nan satu ini ( tak dapat rumah betul lagi.. yang ini pun jadilah untuk masa ini) .

First and foremost seudah semestinya saya kalut dalam menyediakan kelengkapan dan persiapan perkahwinan. Tak tahu la mana silapnya.Majlis tunang saya boleh pulak saya organize untuk my big day. Serba serbi tak kena. Asal nak plan berfikir dan terus berfikir dan stuck. Hmmm.. mungkin kena kurangkan berfikir. Jumpa timbang tara then terus zassssss................. kan ??? settle masalah. Rasanya saya akan cuba bertenang.

Tinggal 2 bulan sahaja lagi majlis saya. Rasanya masih banyak benda yang belum siap... Tentatively program saya adalah seperti kat bawah nie. Kalau tertinggal apa-apa tolong lah remind kan saya.

Majlis Akad Nikah 

Venue : Home Sweet Home
Time :  After Asar
Date : 02/03/2012

Majlis Resepsi 

Venue : Home Sweet Home
Time : 12.00 pm -5pm
Date : 03/03/2012

Cenderahati 
Akad Nikah : In Progress
Resepsi VIP : In Progress
Resepsi Tetamu : In Progress

Caterer & Canopy 
Done

Kad Undangan
In Progress

Documentation
Her : Done
Him : Half done

HIV Test 
Done

Pakej Perkahwinan
Done
Include : Hiasan bilik tidur , pelamin , high table ,Make up & Baju

Akad Nikah Dress
In Progress ( send to tailor by January 2012)
Veil - In Progress

PA System 
In Progress

Wishing Tree 
In Progress

Stationary 
In Progress

Hantaran
In Progree

Henna 
In Progress

Wedding Cake 
Done


Seee... masih banyak lagi in progress nya. This 16 Dec 2010 saya akan bercuti panjang selama seminggu. Hopefully saya dapat memanafaatkan cuti dengan sebaik-baiknya . Doakan saya dapat selesaikan semua nya at least pertengahan Feb 2012.

Makin dekat makin takut pulak .. haishhhhhh lagi banyak kepala memikir tue yang apa pun x berjalan..
Lots more to share. Saya juga ada beberapa DIY item.. Insyallah semuanya akan di kongsi di sini..
Berangan nie nak pakai kasut macam nie.. Boleh kan???
Jumpa lagi .. Love u all.

2 comments:

Ayu said...

Assalam fiza,
patutlah senyap, rupanya busy ..nak melangkah ke alam perkahwinan rupanya....all the best for your prepartions ya fiza.. tenang2kan fikiran tu ya....

Fiza Amran said...

wslam K ayu.. heee itu lh sebabnya thanks kerana mendoakan fiza..