Friday, December 16, 2011

Bagaimana Groupon dan My Deal boleh menjimatkan perbelanjaan kahwin anda??

Holaa dan Salam Readers...

Seperti yang kita semua tahu zaman sekarang adalah zaman groupon crazy.... Bukan setakat groupon banyak lagi voucher yang menanti my deal , milk a deal , coupon houz and etc. Sebenarnya kalau kita pandai mencari banyak yang boleh dijimatkan.

Ok .. untuk saya perbelanjaan saya untuk kecantikan untuk hari bahagia adalah mencecah hampir ke jumlah RM500. Ini termasuk lah perbelanjaan untuk facial , spa  ( massage and scrub) also not to forget rawatan untuk menghilangkan apa2 jua rambut yang tak patut ada on your big day..Siapa yang mengalami masalah seperti saya pasti akan faham hal ni. Bila hormon lelaki terlebih pada perempuan *sight...

Dengan Groupon ( Itu yang saya sangat crazy buat waktu ini offer sgt menarik ) saya berjaya mendapatkan

  1.  "[80% Off] 2-hour Balinese Full Body Massage + Body Scrub + Jacuzzi for RM58 instead of RM293. For Men / Women"



    2. [57% Off] STRIP Brazilian Waxing for RM49 instead of RM114.50. Limited Groupons


    3. RM10 97% OFF 2 Hours of Skin Rejuvenating Facial (Professional Personalized Treatment) + Shoulder Massage + RM300 Facial Voucher 


    4. RM38 94% OFF Platinum Collagen Lift Treatment: (Double Mask + Hydration Serum + Eye & Neck Collagen Treatment + Shoulder Massage + Eye

Ok so total damage saya untuk kali ini .. Bare in mind saya amik package nie utk 2 bulan treatment a.k.a 2 kali untuk January and February . 

Facial : RM 38 + RM10 = RM 48
Body : RM 58 = RM58 (akan beli lagi satu offer untuk body lepas nie dlm range harga yang sama )
Waxing : Rm49

Total : RM 155 ++

So , penjimatan saya untuk kali ini adalah lebih kurang dalam RM 345.

Kenapa urusan kecantikan ini sangat penting sebelum hari pernikahan anda?

  • Untuk memastikan anda mempunyai keyakinan diri yang tinggi. so takde lah masa bersanding nanti "eh .. ok x muka i ..."  atau pun " alamak x boleh selak kain tinggi kang nampak bulu kaki" ... haaa... kan dah x cantik tue sedangkan masa nie  OP anda akan snap the best moment yang ada.Tetiba kuar muka pelik dlm album nanti kan dah x best.. Untuk seumur hidup tue beb..
  • Kalau anda dilahirkan berkulit halus dan mulus .. Saya no komen kerana anda bertuah.. Bila MUA  start menconteng muka anda apa gaya ropanya pun sure lawa. Tapi hakikat sebenar tiada yang perfect ok melainkan anda perasan kulit anda molek dan cantik.Ini adalah komen dr MUA yang saya kenal... " susah la nak make up muka dia letak bedak pun mengerutu. Sapu bedak tebal pun x jadi apa.suruh scrub muka buat facial tak nak".. Ok kenapa saya cakap begitu... kerana kalau kecantikan make up tue x menjadi utk MUA itu adalah disaster kerana dia x boleh menghasilkan seni yang mengasyikkan dek kerana anda tidak tahu menjaga muka a.k.a facial. Akhirnya MUA tue jugak yg kena kutuk ...Sebab x pandai nak make up kan anda.Padahal tuan empunya diri tak peduli pun.. Nurol shukur ker amy Janz ker Sue Cantik ker dan top2 MUA make up kan anda pun... Kalau basic x jaga .. hancus....Plus kecantikan kulit muka nie bukan untuk masa kahwin jer.. Forever ok.. laki nak balik tgk bini cantik... Bukan bini pakai bedak sejuk...
  • Body scrub... hmmm lagi la penting. ritual mandi anda setiap hari adalah perkara biasa. Bila anda mandi bukan semua kulit mati keluar dari kulit ada yang masih degil dan x akan keluar. So dgn scrub ini kulit mati dan kasar kotor berdebu boleh keluar dan meninggalkan kulit yang halus dan mulus macam baby serta penuh kelembapan. Baru la malam pertama anda akan dikenang2 selamanya.
  • Brazillian Wax .. ini terpulang pada masing2 nya pendapat tapi bagi saya kawsan sensitif itu sgt perlu di jaga kalau x jaga boleh mengeluarkan bau yang x best.Takkan malam pertama nak spoiled kan mood suami dek kerana kawasan sensitif tak terjaga? bukan setakat jungle keluar ini hutan simpan 20 tahun.. Siapa tahu kan?

Ok hope dapat menjadi panduan anda semua...




1 comment:

Azlin Amar said...

hallu saya pon suka beli kat groupon..hair treatment, spa berbaloi