Friday, September 23, 2011

Guerlain Lipstick-Apa lipstick yang anda guna?

Salam peeps ,

Today is Friday..Standard la mood friday rasa macam nak balik sekarang jugak.. x pun duduk opis merayau tanpa haluan .. Hahhahaha an efficient day at office hanya lah tuesday to thursday. Sebab nya Monday dah monday blues friday dah mood thanks good its friday. So kira2 kan lah berapa banyak kita keja. Tapi tak semua yer masih ada rakan -rakan kita yang sentiasa sibuk from monday to friday.
Dah lama x review make up.

Ceritanya hari nie. Tiba-tiba one of my colleague buka cerita pasal lipstick. She bought a lipstick  only for the casing which cost her RM160 . Guerlian  namanya . I pun dengan gatal mulutnya bertanya:

Collague : I beli lipstick RM160. Only for the casing. Canggih sangat casing nya.
Me: Ye ke... ( dalam nada kepoh).Mana let me try .... ( gila sibuk nak mentry barang orang)
Colleague: Jap i amik.
Me: Boleh cuba ker?
Colleague: Cuba ler...I suka warna nya
Me: Ok .. bak sini... (sambil try lipstick muncung2 mulut )
Colleague : Eh.. kenapa warna u pakai lain .. I pakai warna lain
Me:ikut darah or base lips u macamana.


Georgia 62
Ok... warna lipstick nya sama  tapi outcome nya berbeza. For sure ikut darah and ikut your skin tone. That is why bila i pakai nampak mcm shocking pink ., my colleague pakai jadi soft pink. Pigment warna bibir penting ok.
Review untuk lipstick nie ( review ini tidak berbayar oleh Guerlian ye.. review ini mengikut apa yang suka ):

Guerlain - Georgia 62 
For the first time saya cuba and terasa melekap warna kat bibir. Terasa bibir plump up tiba-tiba.. Cheewah ( sambil bibir muncung macam Anglina Joilie. ala gaya gaya budak2 zaman skrang bergambo muncung sedepa.. hahahahah).Sangat moist and glossy. Investment yang bijak untuk mereka yang guna lipstick setahun tak habis. Yang penting worth with money. 
Casing yang canggih tue bila tarik jer lipstick terus jer terbuka cermin untuk pakai lipstick. Sesua untuk wanita bekerjaya yang mementingkan penampilan kemas dan lawa setiap masa. Plus mirror boleh guna untuk multi -funtcion. 

Jom tengok gambar:


Ini casing dari luar .. Nampak exclusive


Nie pulak bila cermin di buka .. atas bawah cermin 




Warna Lipstick Georgia 62 

Warna untuk bibir orang berkulit cerah


Warna untuk bibir orang berkulit gelap


Nie  53 - Brilliant Red Body Shop

Lipstick body shop nie untuk kawan ku Liaaaaaa.. Dah lama nak code nombor . Tak diberi jugak. Sorry la lia... memanjang jer lipstick tue kat rumah. Maklum lah pakai untuk majlis vogue vogue jer.Idok ler teman nak bawak ker opis long.....

Ok .. Apa lipstick yang anda guna.???

Mana satu bibir saya ??? yang atas atau yang bawah??






3 comments:

GrEeNLaicY said...

akhirrrrrrrrrrrrnyeeeeeeee~~~hahahamekasih fiza, mmg tgh usha nak g beli ni, boring dah calit kaler natural2 nih...nak kasik bibir menjahang sikit hikhik :P

mzhany said...

bibir u yg atas kot fiza huhu

Fiza Amran said...

green: heheheh termalu plak i
hany : mcm x betul jer... boleh buat contest nie..