Monday, July 4, 2011

Walkway @Aisle Runner DIY..

Hye Peeps ,

Ingat lagi x entry -entry saya yang tengah memikirkan bagaimana untuk deco walkway saya nanti. Mungkin ada yang bertanya. Eh kan masuk pakej kahwin amik tue je la senang .. Senang = Wang .. Since semua dah tahu status dan konsep saya. Maka keluar lah bermacam-macam idea.

Fisrt and foremost untuk aksesori utama walkway nie haruslah red carpet kan... Saya telah membuat survey harga red carpet . Kalau sewa RM 150 , kalau beli pun lebih kurang sama jer... Hmmmmm... mcmana nak berjimat kan? Kepala mula berfikir. akhirnya hasil dari carian google saya bari discover rupanya  runner untuk walkway nie boleh DIY . X semestinya kita kena deco guna red carpet.Taraaaa.... maka saya berjumpa beberapa sample untuk walkway runner. lebih peribadi dan lebih kreatif serta lebih jimat . Rasanya... Maafkan saya nanti saya buat calculation on this DIY project ya'.

Dekat sini saya nak share mcmana nak buat your own personalise runner. Yang penting kreatip ok .. kreatip... plus ur runner boleh simpan ke akhir hayat.

Sumber : stylemepretty


Materials
White Muslin
Iron
Stencil of your choice
Printer
Acrylic Craft Paint
Easy Hem Adhesive
Instructions
1. Purchased white muslin that measured 45” wide.  I used a bolt, but purchases as many yards to create the length you want.
2. Layout the muslin and iron flat the section you wish to do the logo.  I placed mine toward the bottom of the aisle runner.
3. I purchased the stencil from Hobby Lobby.  Arrange the stencil so that you will be able to fit two of them angled where the ends almost touch.
4. Complete the circle by rotating the stencil around four times.
5. For the initials, create your layout on the computer and print it.  Place the paper under the fabric centered in the circle.  You will be able to see the initials through the fabric.  Trace the initials with paint.  I used acrylic craft paint.  Do the same thing for the date.
6. The edges of the muslin are already serged all you have to do is serge or hem the top and bottom of the muslin.
Bawah nie ada idea untuk walkway runner. I'm so happy now because i dah jumpa collection of idea. yeayyyy...also some link untuk  your reference

  1. eventbelladesigns
  2. lovleyweddings
  3. designingtheaisle
  4. whitelacewedding
  5. ehow
  6. ehow.com
  7. pashweddings






p/s: credit to En Google and also the blog owner.

LIVE.LIFE.ENJOY





3 comments:

iqbalhafifi said...

eh..nak tau cara tambah pendapatan dari blog, facebook dan twitter?? klik sini http://www.churpchurp.com/godribble/share/thenightrace

mzhany said...

a'ah la fiza, buat sendiri lagi jimat kan...hurmmm

iedchan said...

wahhh..cantik2 walkway die..rase nak buat la nnt....nice2..btw..i folo u k dear..i b2b jugakk..:P