Wednesday, July 27, 2011

BKD 5228 Ini amaran untuk anda.. Jangan Poyo

Salam pagi ,

Hari nie satu kejadian telah berlaku . Kejadian yang saya x suka nak citer sebab spoiled mood saya hari nie.

Seperti semua yang lalu federal highway from Shah Alam to KL dan sedia maklum lepas tol memang jam... So masing -masing akan ada kreativiti sendiri nak menyelit . standard la tue kan.. Semua orang pun nak masuk keje semua orang pun nak be on time . So masing-masing dengan budi bicaranya ketika jam. Saya seperti biasa lepas tol akan terus himpit kiri sebab nak exit Subang Jaya.

Apa yang membuatkan hati panas hari nie ialah adalah seorang mamat nie dengan makwe or wife or whatever la. I bukan nak focuskan tang makwe tue .

Maybe la disebabkan ada makwe atau pun baru berkapel atau pun baru dpat kete sebab sebelum nie x pernah ada kereta dengan muka poyo gila dari lepas tol terus pancung masuk ke tepi ke kiri ... betul- betul sebelah kereta saya.Mula- mula sikit .... makin lama makin rapat.. Makwe dia dah usha tingkap tengok kereta dah rapat sangat. Saya cool lagi .. Sebab standard la mcm tue.. Yang tak boleh blah mamat nie dengan selamber himpit kete saya then my side mirror  terkopak... Lu apa kes mamat .. lepas dari tue dia dengar bunyi terus blah ke depan dengan muka POYO ... tanpa rasa salah...

Ya side mirror ok tak de apa2 yang berlaku.Nasib baik ada spring ( thanks to spring technology)  cumanya attitude mamat nie ..

To  mamat BKD 5228 , Proton Putih Bumper Hitam :


Ko kenapa jantan .. rasa hebat sangat ker bawak kete tue. Ke nak tunjuk bagus depan awek ko tue. Kononnya ko la jantan terhebat boleh selit-selit time jam.. Macam ko jer yang ada kereta dalam dunia nie macam ko jer la yang lambat nak g keje.Macam ko jer la kat highway tue nak cepat. 
Beradap la sikit jantan, tak gentleman lansung. Malang la awek ko dapat laki or pakwe mcm ko tak tahu nak respect orang specially perempuan. Semua orang yang sangkut jam ada kesedaran sivik. Tahu nak beradap di jalan raya . Ko nie pulak kurang ajar. Jangan ingat aku perempuan aku takut, aku jumpa ko kat jalan lagi sekali tahu la apa nak buat....Akai kat lutut ka weihhh.. fikir la kalau makwe ko adik , kakak , mak ko kena macam ko buat kat aku tadi.

Ingat la budi bahasa budaya kita.

Entri amuk pagi2 hari.. Maafkan saya.






7 comments:

aMiYs said...

slalu gak terkena gitu... mcm dia sorg lmbt kan.. sabo ye...

mafuza said...

akak, gal pn ari2 shah alam - Kl. and ia adalah sucks. gal juga merupakan salah seorang dr yg menyelit. tetapi pakar dan tidak membuatkan sesiapa rasa tergugat. tp bengang jugak pagi td sebab ada yg tehegeh2 pastu bg je org selit depan die which is so stupid kan? kalau rasa nk hegeh2 better ddk kanan or tengah.
nak jugak buat entry bengang psl bnde ni. tp mls sbb mls nk fikir. hehe. ade jugak mamat2 yg belagak pandai dgn menyelit dan membuatkan org menyumpah seranah mcm mamat yg akak kene tu la. tp kalau gal, kiss my ass. jgn harap boleh jln dpn gal. HAHAHA.
ok. membebel kt sini. hahaha BYE.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

perkara biasa bila berada dijalan raya.. mcm2 ragam manusia.. dah lali walaupun selalunya akan rasa sakit hati...
perangai manusia boleh berubah bila berada dijln raya.. tiba2 jadi ego & lupa akan kata2 masa kursus nak ambil lesen dulu.. memandu secara berhemah.. tp bukan semua kan? ada juga yg masih berhemah..

Fiza Amran said...

amiys: tue la pasalnya ... semua org pun nak cepat

gurl: geram kan.. specially yg terhegeh -hegeh rasa nak pukul jer org tue. terpkasa buat entry nie sebab geram sesangat dan x boleh blha tgk mukamamat tue.. gul tabahkan hati yer....jom la kuatkan semnagat lalu federa shah alam ke kl nie..

mzhany said...

seb baek tak de ape2 kan fiza, hishhh mcm2 la manusia ni kan. hany ni xpernah alami benda mcm ni sbb tmpt kerja dekat...hurmm tp pengalaman owh benda2 gini kan...

Fiza Amran said...

Hany :tue la menguji tahap kesabaran... rasanya sebab tue ramai jadi samseng jalan raya


K madiha : memang di akui masih ada lagi yang berhemah .. contoh pagi nie adalah contoh antara yang tidak berhemah dan meyusahkan pemandu lain

Cikgu Hairul said...

kasi mati satu kali.. hahaha