Tuesday, April 19, 2011

Wedding Theme...Ku mencari-ku mencari..

Salam Selasa,
Masih mencari wedding theme untuk sebelah pihak saya.Tak jumpa jumpa ..Impian nya ialah untuk menjadi seorang "princess" a.k.a tuan puteri yang sangat sweet. Tapi warna apakah yang sesuai.. Puas selongkar semua blog dan majalah setakat nie masih belum berjumpa. Cuma yang masih terlintas dalam fikiran royal gold , gold green .Yang lain x mo.. Red gold saya dah tengok real tapi alangkah x berkenanya warna itu.Rasa macam nak purely gold.Ntah la poning makcik.

Google dan google terjumpa beberapa info tentang warm skin color nie. Nak check macamana? Senang jer jika kapilari darah di sebelah dalam pergelangan tangan and bewarna hijau atau hijau kebiruan . Itu menandakan anda seorang yang dikategorikan sebagai warm skin tone atau warna panas. Jika warna kapilari darah @urat bewarna kemerah merahan . Maksudnya anda seorang yang cool skin tone.

Warm skin tone nie sesuai dengan warna seperti coklat , coklat gelap , EMAS  ,SAGE GREEN , mocha.Untul cool skin tone boleh tengok  Tips_to_determine_your_skin_tone___warm_neutral_or_cool..

Statement En . Tunang :

"Awak study betul -betul apa warna yang sesuai dan  test betul2... Nak jadi princess kan?? Karang x jadi princess sebab salah pilih warna.

Saya x pe nak pakai warna hijau katak puru pun sesuai lagi "

Dushhhh... ada ke macam tue.. mentang -mentang la Cik tunang awak nie kaler kulit "lebih cerah dari biasa" .. Sabo ajer la...

Dear my beloved husband to be,

Sebab saya nak pilih Gold Green adalah kerana:
  • Saya suka Gold dan gold.
  • Combination green and gold x de kena mengena dengan kain yang dah sedia beli untuk adik-beradik dan mama saya.
  • Combination ini juga tak de kena mengena dengan mana-mana parti politik
  • Percayalah warna ini akan turn out well and sangat blend dengan ur wife to be nie.
  • Sebab saya rasa warnanya sangat unik.
  • Saya dah jemu dengan tipikal warna yang ada.
  • Saya nak warna yang ever GREEN
  • Yang pasti warnan dominan tetap GOLD dan bukan GREEN.
  • Sejak umur saya 20 tahun saya memang nak kahwin warna Gold.
  • Kat bawah nie adalah hasil study saya yang saya akan present di sini.
Sekian ,


Terima Kasih .

Lots of LOve .

Cik Tunang Mu .














4 comments:

honeylily said...

i dah boleh imagine....cantik cantik cantik...
good choice...

Miss Tatie said...

kita pun mengalami masalah dalam mencari theme. sume warna cantik.. %_%

Chybee said...

sgt cun! good choice. memang evergreen betul colour ni and nmpk ekslusif. xtipu!

nuhaz said...

i love green...cantikkk!!