Wednesday, November 10, 2010

Restoran Puncak Mutiara Cafe -small Family Gathering


Salam Sayang ,

Isshh.. fiza nie kan muncul sekejap hilang sekejap kan... Apa pun i'm here with u...Sempena cuti Diwali lepas saya berkesempatan balik ke kampung saya kat Penang nun.... So bila ramai-ramai dah berkumpul maka mamcam-macam idea la keluar dari kepala .. nak makan kat sana nak makan kat sini... Nak dijadikan cerita tempat nie memang dah biasa dikunjungi oleh my family cuma saya jer yang x sampai2 lagi .Maka ahli keluarga semua bersetuju untuk makan malam disini. Komen saya???? 
ok thumbs up saya bagi dengan 5 bintang dengan suasana yang sangat cosy dan inviting, tempat nya lebih santai dan pilihan makanan pun pelbagai.
 Qoute mama saya :" senang la makan sini dok tpt makan asing2 kita nak makan pakai tangan ka nak nga nga  luas2 pun x pa.. sebab  x dak sapa nak tengok semua dok jauh2.".
. tu diaaaaaa..... my beloved mama punya komen.. so mmgg x tipu la yer apa yang saya cakap sebelum nie.
Lokasi di Kampung Pelet Bukit Mertajam . Berlokasi didalam kawasan penternakan kambing dan lembu dengan hasil bimbimngan jabatan pertanian.Apa lagi jom layan gambo la............... 

Sup Kambing dan roti benggali.

Sup Kambing. Masa nie anak buah saya sorang jer makan sup nie.

My favorite Lamb Chop. The best part it kambing dia sangat fresh dan tiada bau hamis kambing hehehehe

Ini ambience dalam tempat our family makan. Mesra alam gitu

Susu Kambing .. Komrn adik saya rasanya mcam Hi-Goat.Dah sah-sah la susu kambing kan..

Ini Beriani Kambing mmg marvelous lah . Adik ipar saya yg order
Pandangan depan..

Chicken Grill

Papan penunujuk arah

Salah satu landskap Puncak Mutiara cafe

Nie peta mcmana nak g sana.. Mudah kan? nak sampai ke sana.
Tak rugi mencuba berbaloi baloi

LIVE.LIFE ENJOY

2 comments:

adenium said...

roti benggali ngan sup memang mengancam jiwa nih.... yummy....

Zainatul Emelia said...

bestnyer... hari tu ada adik aku cerita... tapi dok tak sampai-sampai lagi... next time balik sana kena pi la nih....