Tuesday, February 28, 2017

Apa khabar ? - Another week of bento



OK .. 

Ada perasaan nak update blog. Tapi apa nak tulis banyak yang nak tulis tapi pada masa yang sama patut kah patut kah ? 

Adakah ini hanya perasaan atau pun kebetulan. Sometimes ada juga hari yang miss tak buat bento. Sedaya upaya buat hari-hari.Bila hari tak berbento biasanya beli breakfast macam biasa. Cuma kali ini perasaan tue lain sedikit sebab bila beli makan tak kenyang-kenyang. Bawak bento sendiri makan sikit pun dah syukur alhamdulillah kenyang.Mungkin itulah yang dinamakan keberkatan. Dah 19 hari berjaya buat bento.Tanpa di sedari ramai yang terinspirasi dengan bento nie. 

" Akak bento akak membuat kan semua orang rasa nak bawak bekal hari-hari pergi office"

Ok perasaan akak feeling seronok. Kerana menginspirasikan orang lain.Insyallah selagi terdaya nak berbento. 

Another week of bento : 


Scrambled Egg , Toast ,Baked Bean and Kacang Pool ( from a colleague)


Frittata with Mushroom Brocolli and Pepperoni , grilled potato and chicken sausage


Homemade Nasi Lemak and Sambal Bilis


Nasi Putih and Kari Ikan tanpa santan Sayur bendi goreng dengan telur dadar


Olio Spaghetti with brocollo and meatball 

No comments: