Wednesday, October 2, 2013

Weekend Getaway in Penang

Fews week back sempat berjalan bersama2 adik2 masa balik Penang.Honestly kalau tak bawak my brother berjalan saya tak kan explore Penang.Maklum lah tempat kita sendiri mana nak feel macam pelancong luar kan . Sebenarnya banyakkkkkk benda menarik kat Penang .  Picture describe thousands words kan .

Since telah di umumkan sebagai Unesco Heritage Area this backyard of the road became a highlights to the tourists. Down memory lane kayuh basikal dengan adik-adik.Its fun ... Base on the lukisan yang ada menceritakan kehidupan seseorang pada suatu ketika dulu.

Direction untuk ke Lebuh Armenian. From Jetty a.k.a Ferry pusing ke kanan terus jer jalan tue sampai jumpa roundabout. Dekat roundabout ambil pukul 12. Dari sana terus sampai traffic light. Traffic light ambil terus pastikan Masjid Kapitan Keling di sebelah kanan. Lepas traffic light and boleh nampak tokong cina. Yeaaa dh sampai dekat situ lah bermulanya Lebuh Armenian.
Macamana nak identify yg anda berada di kawasan yg betul. Apabila nampak banyak orang dok kayuh basikal. You are at the right place. Harga sewa sebuah basikal RM10. Pilihan ada bermacam-macam.Lepas tue start the ride.

Sepanjang jalan boleh jumpa Masjid Acheh, Temple Khoo Kongsi Nasi Kandar Beratur sebelah Masjid Kapitan Keling, Butik pakaian.Kedai menjual toys vintage, art street yang jual key chain and pelbagai souveneirs.

Enjoy the ride...

No comments: