Wednesday, February 13, 2013

Alahai Lelaki..........

Mencari mood nak menulis .. Bila ada masa tiada kesempatan menulis.. Bila tiada masa banyak yang nak dicoretkan. Apa pun Selamat Tahun Baru Cina  yang meraikan. Hari ni masuk office x ramai yang ada. Fair enough semua masih becuti . Kerja disiapkan sepantas mungkin takut ada yang pending. Time lunch seperti biasa keluar lunch kali ini dengan adinda saya ajak dia keluar lunch dan menguruskan beberapa hal ..Dalam perjalanan balik dah sampai office. Masa nak naik lif terserempak dengan sekumpulan anak muda ( cheewah macam i tua sangat ) . Saya pun dengan rela hati tunggu mereka untuk naik lif bersama. Since saya tak kenal siapa gerangan empunya diri yang ada semuanya tue saya hanya diam.

Dalam dia saya mendengar.

"Eh.. dia putus tunang la... dah jumpa yang baru baru putus .. bukan putus sebelum tue"
"Ye ke .... aku dengar moto dia pun hilang "
"Eh mana hilang .. aku rasa dia g jual kat Ah Long dapat duit dia habiskan.. last2 claim kata hilang "
" Dia memang begitu "

"Ting.. Tingkat Enam "

Dan saya pun berlalu keluar sambil dalam hati... Hmmm hanya perjalanan lift dari Tingkat 1 ke Tingkat 6 saya dah dpt full of information.

Dalam hati berdetik boleh tahan jugak lelali bergosip..................




2 comments:

GrEeNLaicY said...

'rezki' pagi...gossip lelaki...kerlassss hahaha.

Bloom Bakes said...

ntah apa2.. muka hensem boleh buat anak ikan la.. mulut longkang ... ahaksss