Wednesday, June 13, 2012

Setelah lama menanti.. Keciwa....

As salam ...
Hari nie mood memang tak berapa bagus.. Kerja yang melambak dan sebagainya.
Ok hari nie saya nak cerita kekeciwaan saya tentang make up saya di hari persandingan. Wallaweih sangat tak best uolls.. Kalau tengok gambar umpama cik ell berkahwin dengan mayat dengan muka putih selepong nya. Haishhhhhh frust gila.Time nak hire semua best gedegung gedegang bila dah siap gambar haaa.. Hamik ko... I really hate my make up. Tak tergamak kot nak upload kat sini.Tue la rupanya insiden yg berlaku.masa make up tue cuba menyampaikan sesuatu.Bab baju pun sebenarnya dh cukup buat saspen.Till the day of reception itself i x fitting baju nikah lagi uollssss .. Just imagine macam mana perasaan i masa tue.
Ok i buat - buat selamba seolah-olah tiada apa yang berlaku redha dan tawakal jer dgn apa uang nak jadi.Satu- satu ujian mendatang dari cake maker yang hampeh .Make up nie yg i paling tak sangka ok.Baik make up sendiri lagi lawa.. Bulu mata palsu i beli sendiri from Shu Eumura .Kalau tanya orang masa tue semua akan cakap ok jer..Make up u lawa.... Hmmm... Nak ckp pun susah mata masing-masing.Maybe dah ada yang nampak x elok tapi nak sedapkan hati i.. Takut i mengamuk gamak nya .. Maka semua pun cakap ok.
Bila tengok gambar yang outdoor baru la nampak rupanya lawa sikit.Maybe make up dah blend.Tapi apa pun memang saya pangkah "DIA" nie. For me yang boleh menilai make up she is totally out ok..Skill make up yg tak di upgrade lansung.
Before saya wnd entry kali ini.Saya dah faham " U pay peanut u get monkey"
Hopefully this time around saya berjaya pilih make up artist yang boleh memberikan hasil terbaik untuk saya.

1 comment:

Rohani Hashim said...

dear, umm mcm2 kan dugaan. jaman hany dulu, potograper dtg lambat, adoiii sakit la hati. boleh tak hany xfikir psl akad nikah nk brlangsung ni,tp duk risau bila la potograper nk dtg ni.nak turun g masjid br la smpai.tensiii ok. ahah tp tu la dugaan semua tu kan.