Wednesday, May 30, 2012

Dinner in Thai Base


Holla ...

Salam cinta ,

Few weeks back . Kami berdua sempat la meluangkan masa dengan our best fren. So dalam masa itu kami sempat pergi dinner di Thai BAse. Tempat nie saya dah pernah review dulu. Harag memang berpatutan dengan portion makanan yang besar untuk seorang makan. Selalu kami order ginger beef meat dengan beancurd. Kali ini kami cuba lari dari kebiasaan order benda yang sama. Jom layan piccas :


Clockwise : Asparagus campur , ginger beef spring oinion, hotplate beancurd, creamy squid and lemon chicken

Ini beancurd  chinesse style.Siap dengan mixed vege and also dipecahkan telur dalam tue.

Our old time favorite . Ginger Beef Spring Onion


Ini menu yang baru kami cuba. Creamy Squid .. Sedap memang sgt creamy dan tak menjemukan untuk dimakan bersama nasi.


Menu baru jugak Green Thai Curry Chicken .. Rasanya emmang meletop tak peda sangat tapi sedap


Lemon chicken ini pun all time favorite


Asparagus campur dengan cendawan butang , putik jagung dan lobak merah. Yummy 
Ini alamat Thai Base .. Sila guna Google map kalau nak senang

Thai Base Restaurant
No 7-8, Jalan Tanjung SD13/2,
Bandar Sri Damansara

3 comments:

hazlynda kushairi said...

hehe groupbase memang tempat lynda ngan bff bersidang, every week, mesti pergi sbb depan rumah sahaja. rumah lynda kat depan sri bestari tu je ;)

u shud try butter prawn n kedondong die, mmg the best. sbb tu we called our group kat whatsapp "the kedondongs" kahhkahhh ;)

Fiza Amran said...

Hahahahah sebab semua suka minum kedondong ekk.. anyway .. yes butter prawn mmg sgt best , tapi sejak dh berkahwin nie allergic pulak x boleh makan. Makan kat sini mme sgt worth with money. portion besarrrrrrrrrrrrrrrrr

hazlynda kushairi said...

Hoho a'ah big portion, mmg sangat puas.

Ala, rindu pulak kat groupbased :( next week balik KL, bolehlah berkedondongs.