Friday, February 10, 2012

Diamond Is Forever

Salam Peeps , 

Today is Friday .... Happy Friday uolsss... Hari nie mood nak keje kelaut.Baru lepas siapkan tender and now i'm free . Bila bercakap pasal diamond semua orang suka. I mean mostly semua suka.Me too.. Asalnya saya tak minta sangat .Hinggalah satu hari kunjungan saya ke our long time jewelers nya kedai.Dari my nanny , my grand nanny sampai my mum semuanya beli MASTORA kat sana .(* MASTORA nie adalah barang kemas kalau orang Tanjung panggil ). So kami adik beradik dan semuanya perempuan membuat kunjungan ke sana baru-baru nie. Luckily mamu masih kenal mama so bila dah kenal and very long time customer mesti la harganya best. 
So dalam adik-adik sibuk membeli emas kuning saya dh grab satu earings. Mulut ringan pulak nak bertanya 

" Mamu ada jual solitaire ka?? "
"Ada.. mau tengok ka ??"
" Nak. nak .. nak.. "

Belek punya belek ada satu saya berkenan .. Tanya harga RM15XXX.. Waaaa... x mampu den bayar hutang lagi best.. Hahahhaahaha.Tapi saya dah jumpa yang saya berkenan dan sesuai dengan budget. Sangat sesuai dengan perwatakan ku.. 
Bila nak pakai??? Hehehehe semestinya lah masa akad nikah ku nanti . Next entry saya akan share mcmana nak pilih diamond. Before that jom layan gambo yang berjenis-jenis cut .Semua nie dari SINI.

Marquise Cut Diamond


Cushion Cut Diamond

Oval Shaped Diamond Cut

Round Cut Diamond

Pear Cut Diamond Shape

Coloured Stones

Oval Shape Ruby

1 comment:

Cikgu Hairul said...

Bestlah beli emas macam pegi beli ikan jer kan..