Tuesday, January 31, 2012

Wishing Tree- DIY



Holla Peeps ,


Seperti yang di janjikan. Balik kampung last week saya dah berjaya siapkan my wishing tree. Kos nya tak mahal. Murah dan banyak guna barang recycle. Kebetulan ketika sibuk mencari kumpulan kompang saya terserempak dengan ranting kayu terbuang. Dia punya ranting sgt cantik dan banyak cabang sangat sessuai untuk wishing tree. Lepas di kenal pasti rupanya ranting kayu nie milik pokok dedalu. Siapa kenal pokok dedalu ?? Pokok dedalu nie la pokok jenis parasit yang duduk bertenggek di pokok kayu.Bila dah di potong dan di buang maka ianya kering sendiri.

Jom tengok apa barang yang diperlukan:


1 tin cat spray cat No 64 Matte White. Saya tak guna mettalic white sebab tak nak dia nampak berkilat.


Ranting kayu yang terbuang dan kering. 



Spray kan ranting kayu dengan spray putih dan biarkan kering. 

Dah siap wishing tree saya hanya tunggu untuk di deco kan masa majlis nanti.

Kos Wishing Tree
  • Ranting Kayu - Free
  • Spray Paint - RM 5.50 
Total Kos : RM 5.50





3 comments:

Cik Lijah said...

tak sbr tggu hasilnye....gigih!!

iedayah said...

khwin bl DIY ni mmg puas ati kn bl tgk hasil tgn sndri..jimat pn jimat..btw,salam kenal..=)

Fiza Amran said...

cik lijah : heheh x lah segigih mana cuma benda nie boleh dapat free kan.. tunggu nanti ..
iedayah : salam kenal iedayah betul memang puas hati nak2 kalau kita boleh jimatkan kos.