Tuesday, May 10, 2011

Vietnamesse Spring Rolls Versi Fiza

Hai.. hai.. haii..

As - salam...

Pernah baca tak entry nie .Pasal rice paper. Semalam saya berjaya buat hidangan Vietnamesse Spring Rolls sebabnya terasa nak makan vegetarian.Meh tengok kat bawah :



Ini adalah bahan-bahan sayuran yang boleh digunakan.Carrot , tauge, daun pudina , daun ketumbar , timun jepun , cili merah.



Carrot di potong menggunakan peeler. so nanti jadi nipis . Nak jullien cut pun boleh.


Bihun yang dicelur atau jika suka boleh guna tanghoon



Basah kan rice paper secukupnya. atur bahan-bahan sayuran ikut rasa. Taburkan sedikit lada putih.


Gunakan skill terhebat anda untuk menggulung spring roll nie. Jangan dedahkan kepada udara terlalu lama. nanti keras balik rice paper tue. Nak makan baru buat.Jangan marah saya punya spring roll banyak hijau sebabnya saja letak extra ketumbar dan mint @daun pudina.


Siap sedia untuk dimakan.Boleh makan dengan sos dia sendiri . Saya guna thai sauce life perah sikit limau. Jalan itu pun sedap.. selamat mencuba.



No comments: