Sunday, April 24, 2011

Yang mana satu lebih praktikal .TEMPAH atau TEMPAH SEWA?

Salam all,

Miss u ..masih dalam mood ntah apa- apa.

Terfikir -fikir pro and cons utk my wedding dresses. Samaada nak tempah atau nak tempah dr butik dan sewakan.. tak tahu mana yang lagi jimat sebenarnya..... sebab tak buat study betul2 lagi kan... Need ur opinion mana yang lebih berbaloi dan puas hati ? TEMPAH atau TEMPAH SEWA??

crdt to Wedding Bee

Cantik kan baju nie???





2 comments:

honeylily said...

Kena survey betul2..depends on wedding biutique tu sendiri, sometimes ada yg caj mahal bile nak wat baju baru sampai tak berbaloi and baik beli je terus..
tapi ade gak yang caj reasonable..
like my bro dye juz kena tambah 300 je untuk baju baru...tapi ade tmpt i survey tu caj the whole price untuk bju tu...
but luckily for me i dpt baju baru untuk bersanding tu sebab mak andam tak de baju mcm yg i nk with colour yg i nak...so, buat baru tp still in the pakej price...for majlis bertandang, baju tu beli siap

mzhany said...

mcm hany sewa je...tapi hany dpt baju baru la. sbb hany nak hijau kan. songket hijau selalunya hijau pusuk pisang je ada. hany nye hijau takde, so dia buat baru...alhamdulillah cajnya adalah +50 dari caj asal. sgt suke sbb dpt pakai baju baru...ohhoho

tp ada jugak kawan2 hany tempah baju then sewakan...ummm depend jugak fiza, tp betul la fiza kena survey betol2 la...