Friday, March 18, 2011

MyHantaran on Engagement Day



Salam keceriaan , 

Alhamdulilah majlis pertunangan saya berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang kekalutan.Syukur sangat. Hantaran 5 berbalas 7 dah jadi 5 berbalas 10. Biasa la kat kampung biasanya memang akan ada extra bila pakcik makcik paklong maklong nak contribute jugak . Apa pun syukur kan.Mengikut tema budget ,harus la saya buat sendiri semua hantaran. Persiapan hiasan hantaran dibuat seminggu awal . Tips utk B2B prepare awal untuk mengelakkan kekalutan di hari besar anda.
Jom tengok hantaran 
Ini kuih beras kaler2 dilayerkan dengan jem .Sponsor by Njang



Ini semua hantaran daripada pihak saya pada Cik Elli.


Cupcakes yang sgt sweet warnanya nie dari Melting Bites. Sponsored by my lil sister aimi


Buah buahan di sponsor oleh sepupu saya. 


Coklat di sponsor oleh Azida Shah


Cuba teka ini apa? Sekali tengok macam pisang dua kali tengok sebenarnya ini adalah tart nenas yang digubah menjadi pisang. Sponsored by kakak ipar adik saya namanya Cik Bedah


Sireh junjung gubahan saya sendiri. Main cucuk jer. Inspirasi dari majalah pengantin.Kereta sorong bersama dengan rumput bunga rampai


Songkok dan Kain pasang untuk Cik Elli.


Kuih yang saya tak tahu nama. Dalam nya berintikan kelapa.Sponsored by long.

Terima kasih pada yang sponsored hantaran saya kali ini.
Bunga sponge tue saya beli dari SSF dan Sin yin KL. Merajuk2 dengan cik elli sebabnya nak kena g kl banyak kali cari bunga ros soft pink nie.Tempat yang saya jumpa hanya dkt SSF dan SIn Yin. Apa pun hasilnya amat saya puas hati. Sape berminat boleh hubungi saya.

Ada satu lagi hantaran tapi x declose up. Halwa betik . Gubahan traditional nie sengaja saya letakkan untuk mengenang kembali nostalgia dulu.

Till then.



4 comments:

nuhaz said...

kreatif u!! i sukee tgk smenya cantik n sweet ;) anyway congrats dear!! happy for u...mmuahhss!!

Fiza Amran said...

zila: thankssssssssssssssssssssss..... for all muahhhh

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah.. semoga cepat2 naik pelamin..

Fiza Amran said...

terima kasih