Sunday, March 6, 2011

Hunting for eye color.... I found it..Bronze Smokey Eyes



Salam sayang, 

Masih ingat enrty ini hunting for eye color. Maka hari Jumaat lepas saya meroundkan diri ke subang Parade.. Dari satu kiosk ke satu kiosk i singgah... Nak mencari eye colour idaman.Dari Parkson hingga lah ke Elianto.. Browse2 finally jumpa eye color yang saya sgt suka..Warna 11 , Velvet Brown.. Elianto Velvet Collection.
Sangat suka ok.. Siap suruh SA tue make up kan i untuk tengok apa warna sebenarnya... Hasilnya I love it.Saya akan gunakan warna ini untuk hari itu( make up sendiri ).Pencarian eye color akhirnya berhasil dan berjaya memuaskan hati..


Saya suka Smokey Eye Bronze macam Kim Kardashian.Sangat suka dan sangat in trend skrang. Macam Elyana nya make up masa akad nikah sweeettt kan... x de la bold sgt karakter kat mata tue. Nak nak pulak saya nie jenis warm skin tone.. Maka lagi la sesuai dengan warna bronze and gold nie.




Paling cantik Kim Kardashian nya make up...

Close up Bronze smokey eyes

Yang ini pun lawa.. 

Sexy ok mata bronze


Perfect pair of eyes.

Tips untuk smokey eyes:
  1. Gunakan primer atau pun base untuk eyeshadow.Untuk mengelakkan warna dkt crease pecah2 atau bercapuk.
  2. Sapukan warna yang light hinggakan ke garisan soket mata.
  3. Sedikit-sedikit sapu warna pilihan . MAcam saya warna velvet brown hingga ker crease.
  4. Blend.. the key is blending.. Ratakan warna hingga sekata.
  5. Pilih warna yang lebih gelap dan highlightkan socket area .
  6. Sapukan eyeliner.
  7. Dan sapukan mascara.

Yang paling penting PRACTICE make perfect blending of eye color.

Selamat mencuba


3 comments:

mzhany said...

fiza,
wow make up sendiri eh...umm xpe xpe...practice tau...

mungkin sgt puas hati make up sendirik kan....eiii tak sabau...

Fiza Amran said...

make up sendiri jer sebabnya fiza nie cerewet bab org make up kan.. x kena kang mujung jer mulut hahahahah.. x de lah.. sebenarnya before this pun fiza mmg makeup kan orang.. so faham2 ajer la kenapa nak make up sendiri...

mzhany said...

waa bagusnya...belh r suruh fiza make up kan nnti ;)