Fenomena hujung tahun 2010

Missssssssssss u allllllllll.....

Salam ..

Dah lama sangat rasanya blog nie tak berupdate.. Macam-macam hal ..Malas , Mengantuk  dan segala jenis M melanda.. Ini lah akibat nya...Kepada semua yang sudi singgah di shout box dan berblog walking.. Insyallah ada masa yang sangat banyak saya akan membalas kunjungan anda.Ada apa pun saya hanya mampu melawat blog yang lain tanpa meninggalkan jejak.. Redha ajer la ..

Antara perkara -perkara yang berlaku kepada saya kerana tidak blogging sementara waktu ini:



  • Tugasan harian di pejabat yang menghambat. Kerja nya senang jer prepare kan Tender dokumen. Memang nampak mudah bila bercakap. Nak buat perlu kan ketahanan mental yang paling kuat. Sebab nya saya tak ader GUIDE... mahupun contoh.. contoh yang tak berkenaan banyak .maksud saya contoh dr projek yang tak de kena mengena. Yang paling best tender dokumen nie kena prepare untuk Indonesia .hmmmm yang ragamnya mungkin pelbagai.tak tahu apa nak expect.. So bila buat kerja tanpa objektif yang tetap nie umpama berjalan dengan lampu yang malap dan x tahu yg nak bertahan sampai bila. tergapai2 dalam air dan sometimes blur2 sotong in the ocean  la.... x pe                            - Be positif i can do it... Go fiza go fiza .. obstacle in an opportunity -

  • Year End .. biasa la .. kalau dah hujung2 tahun nie banyak la sale.. maka biasanya orang-orang tertentu akan mengambil peluang untuk survey apa yang patut untuk keperluan diri sendiri dan pasangan. Hujung minggu saya beberapa minggu ini sibuk dengan undangan perkahwinan dan juga undangan kenduri kesyukuran sementelah lagi baru- baru nie raya korban.Dah keluar tue sure la singgah mana2 mall yang ada buat SALE!!! SALE !! SALE!!..Knowing me biasa nya saya tidak akan membuang masa dimana2 mall yang penuh dengan manusia dan berhimpit2 semata-mata untuk bershopping gila...tapi kali ini saya HARUS berbuat begitu kerana Krismas bakal menjelang dan tentunya set haruman juga mendapat potongan harga yang sangat menawan..Maka misi saya mencari set haruman tercapai juga akhirnya.. Untuk apa saya sanggup meredah orang ramai dan jam di kala sale membeli haruman????..Tunggggu.................                                                                                                   - Ya Allah permudahkan lah segalanya untuk ku.. AMIN-

  • I'm totally obesss guys... oh no.... tell me PB dah ada , makan protein sahaja dah cuba , x makan nasi pun ya.. Hmmmm .. harus la x berjaya kan nak buat semua tue hujung2 tahun nie...dengan kenduri nya dengan majlis dinner nya dengan function2 nya .. tue belum kira makan-makan yang tak rasmi .Rindu pulak dengar bebelan mama tercinta " bila nak kurus nie fiza........ makin besar ya la " .. Like it or not memang terpaksa di akui memang saya sangat besar macam gajah skrang,,, bak kata anak buah saya  " aunty long nie macam giant la..... "aduiiiii aunty nak marah pun dah hakikat nya begitu... kanak-kanak kan x pandai menipu..Apa pun sebenarnya kunci paling utama nak buat benda nie adalah determination , will power yang sangat kuat... Name it apa programme diet dalam dunia pun kalau x disiplin determination setakat suam2 kuku.. Asta la vista babeh.... Apa jadi pun perjuangan akan diteruskan mungkin kali ini dengan startegi yang lebih mantap dan berkesan. Wish me luck!!                 - You can do it Fiza coz u had done it before gurl .. You manage to lose 10 kg in 2 months without karbo /rice. U are the best and always be-

  • Kegilaan ku terhadap macaroon.. a.k.a French Macaroon.Hmmm tengah  berblogging and google saya ternampak satu blog yang menceritakan all about macaroons. Sweet Meringue yang di bakar dan disandwichkan... oh no.. Sudah menjadi habit saya untuk mencuba sesuatu yang baru knowledge dalam pembuatan , bahan-bahan  dan presentation pasti diambil kira before projek macaroon saya bermula.. Tiba-tiba teringat kan sesuatu yang menarik untuk dijadikan hasil seni yang sangat kreatif.Sampaikan termimpi -mimpi saya menjadi penjual macaroon di Malaysia..Menarik bukan!!!                                      -Nothing is impossible if there's a will there's always a way -


To alll.... really miss you.. Happy Holiday kepada yang bawa anak-anak bercuti , yang memasak teruskan sebab saya akan pasti jenggah blog anda walau sesibuk mana pun.. cuma x dpt nak komen jer..sekurang-kurang nya dapat menebus kerinduan untuk saya beraksi semula di dapur.Kepada yang selalu memberi informasi terkini pasal sale dan tawaran-tawaran hebat yang ada di KL atau pun di luar KL ..thanks a million anda memudahkan hidup saya semoga hidup anda dan perjalanan akan dipermudahkan hendaknya..yang masih berblogging seperti biasa tahniah saya ucapkan kerana saya amat mencemburui anda yang punya masa atau pun pandai manage time untuk berblogging... ( apa rahsia anda?? tunggu saya nak berguru nanti ) .Till then take care alll... Happy End Year 2010 .Insyallah kesempatan yang ada saya pasti akan gunakan sebaiknya untuk terus mencoretkan sepatah kata di sini..

LIVE.LIFE.ENJOY

Comments

mzhany said…
waaa fiza beshnye dah ada PB...hukhuk jeleshhh ahaha hany pun tensi kenaikan yg mendadak ini....nak PB gak..erkk tp ngak mampu ar ;)
PearlnScarf said…
hany kita nya PB dh 2 tahun baru habis nayor.. huhuhu terseksa jugak la nk dpt benda tue pun..
Heidi Shafiq said…
hujung tahun juga adalah musim mengawan.. :P

Popular Posts