Wednesday, June 16, 2010

Rojak Tonggek...

Seperti yang dijanjikan.. this time I cover apa xtvt yg i buat semasa balik kampung i penang seberang perai.Dekat area ada satu tempat dekat dgn hospital bagan lama..Jual buah-buahan potong , tauhu and  beranika balls..... di makan bersama sos manis. Memang menyelerakan..... dkt sini org panggil rojak tonggek.
Kenapa panggil rojak tonggek? sebab bila nak makan kena tonggek a.k.a tonggeng untuk cicah kuah dalam mangkuk.. Sos ada 2 jenis .. sos manis dan sos manis pedas.Memang marvellous ..so lets enjoy



Meriah denga buah-buhahan segala macam jenis ada. Sayur pun ada, telur puyuh pun ada
I suka yang jenis buah-buahan nie.
dan lagi
Ini sos manis beza dengan sos manis pedas dia ada lebih byk flakes kat atas kuah dier.
Sos dijual berasingan RM2.50 sebotol kecik.

Menarik bukannnnnnn.....

LIVE.LIFE.ENJOY

11 comments:

aMiYs said...

oh, pnh dgr.. husband cite sbb dia kata time skolah dia slalu lepak ctu.. hahaha!

M!Er4N said...

wah bestnya..kecur air liur..hehe

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

nampak sedap! ^__^

PearlnScarf said...

amisy ... sedap kann.kann... jgn x try

PearlnScarf said...

mieran.. mmg kecur..

PearlnScarf said...

☺[ai][sUmi]☺Chan memang sedappp..

~*as*~ said...

uiks.. rojak tonngek..pestime dengo nih..nampap menarik..

Zainatul Emelia said...

fiza... ni antara fav. spot aku bila balik penang... memang marvellous... dulu masa aku mengandung... dari Kl balik penang pi makan cicah-cicah (gelaran aku bagi) nih dulu sebelum balik umah mak aku... hahaha...

PearlnScarf said...

AS-- memang menarik.. boleh sukat kauh tue ikut suka nak byk ker sikit.. feel x sama mcm makan rojak yg biasa....

PearlnScarf said...
This comment has been removed by the author.
PearlnScarf said...

amy : hahahhaha cicah-cicah sebenarnya nama yang lebiih sedap di dengar... kan...